PROGNOZA

Minusi i nove padavine: Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje za vikend

U petak će prevladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni

Za vikend nas očekuju nove padavine. Arhiv

Avaz.ba

24.1.2019

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme.  Tokom dana postepeno razvedravanje na jugozapadu Bosne i u Hercegovini. 

U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog, ponegdje umjerenog intenziteta.

Za sljedeća tri dana najavljene su nove padavine, ali i minusi.

U petak će prevladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena i slaba kiša ili susnježica.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara, lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 centimetara. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu od 2 do 8 stepeni. 


U subotu će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne veći dio dana biti pretežno vedro.

U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Tokom dana padavine postepeno slabe i prestaju. Poslije podne razvedravanje u Krajini, a prema kraju dana i u večernjim satima u ostalim područjima.

Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -6 do 0, na jugu od 3 do 8 stepeni.

U nedjelju se pripremite za hladno jutro s mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskom naoblakom. U ostatku dana pretežno sunčano. Krajem dana porast oblačnosti u Hercegovini može uvjetovati slabu kišu.

Jutarnja temperatura od -12 do -6, na planinama do -16, na jugu od -3 do 3, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.