ALARMANTNO

Most Brčko - Gunja nije siguran za prelazak teretnih vozila

Prezentiran elaborat koji je uradila IPSA d.o.o. Sarajevo

Most Brčko – Gunja: Nije siguran za prolazak teretnih motornih vozila. E. Sk.

E. Sk.

25.1.2019

Most Brčko – Gunja, koji je ujedno i granični prijelaz između BiH i Hrvatske, nije siguran za prolazak teretnih motornih vozila, zaključeno je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Vlade Distrikta Brčko BiH na kojoj je prezentiran elaborat koji je uradila IPSA d.o.o. Sarajevo.

- Donesena je odluka da se ograniči prolazak teških motornih vozila preko mosta. Na potezu su Vijeće ministara BiH, kome ćemo dostaviti izvještaj, Ministarstvo sigurnosti BiH, jer je riječ o međudržavnom graničnom prijelazu, a oni će vjerovatno koordinirati nadležne institucije u Republici Hrvatskoj – kazao je za "Avaz" Sabrija Jašarević, šef Odjela za javne poslove u Vladi Distrikta Brčko BiH.

Most koji povezuje Brčko i Gunju u jeku agresije na BiH 1992. godine nije bio u potpunosti srušen već su eksplozivne naprave uništile tri polja na mostu. Ta oštećenja su sanirana 2000. godine i most je ponovo pušten u saobraćaj.  

Inače, most na rijeci Savi između Brčkog i Gunje u promet je pušten daleke 1894. godine, a i u Drugom svjetskom ratu bio je meta i srušen je u jednom od napada neprijateljske vojske.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.