DRAMA Predsjednik SDP-a Stolac

U potragu za sinom Demira Mahmutćehajića uključio se i GSS: Porodica moli za bilo kakve informacije

Avaz.ba
26.01.2019 13:50

Foto: Facebook

Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac, na Facebooku je objavio status u kojem moli sve prijatelje da mu pomognu u potrazi za njegovim sinom Husseinom, koji je, kako je naveo Demir, nestao jučer oko 15 sati. 

Mahmutćehajić je na Facebooku napisao:

- Dragi prijatelji, jučer od 15 ne znamo gdje je Hussein. Molim vas, ako nešto znate, da mi javite porukom. Ništa mi drugo nije važno, molim vas. Samo mi javite ako ste ga vidjeli poslije 15 jučer. On nema telefon sa sobom, a, koliko znamo, nema ni para. Ako neko zna gdje je, samo neka nam javi da je dobro. Sve drugo nije važno. Molim vas! Na sebi ima crnu jaknu. Možda i kapu sivu.

  • Demir Mahmutćehajić
    Demir Mahmutćehajić

Kontaktirali smo i Mahmutćehajića, koji nam je kroz suze rekao da i dalje traga za svojim sinom.

- Gladan je i hladno mu je. Tražim ga i dalje - kratko nam je kazao Mahmutćehajić i dodao da je MUP HNK obaviješten o cijelom slučaju.

Mahmutćehajić je također na Facebooku podijelio fotografiju na kojoj se vidi njegov sin Hussein. Brat nestalog mladića, Ali Mahmutćehajić objavio je i da je viđen jutros oko 7.30 sati u Mostaru, u džamiji na Šehitlucima.

U potragu za nestalim mladićem uključila se i Gorska služba spašavanja Mostar, napisavši da su, slijedeći dojavu koji su dobili, Husseina tražili i na putu za Ruište, no nažalost uzalud.

- Po dojavi rodbine da je Hussein Mahmutćehajić viđen na putu za Ruište pripadnici Stanice su izašli na teren i vršili pretragu terena.  Interventni tim se vratio u bazu na Ruište. Bez uspjeha. Po dobivanju novi informacija pripadnici Stanice će izaći ponovo na teren - navodi se u saopćenju.

NA VRH