REAKCIJE

Naša stranka: Nećemo legitimirati učešće u vlasti nikome ko podržava presuđene ratne zločince

Najviše bure izazvala je činjenica da je HNS odbacio presude Haškog trinunala o udruženom zločinačkom poduhvatu

Arhiv

Piše: Avaz.ba

27.1.2019

Reakcije na usvojenu deklaraciju se ne stišavaju. Najviše bure izazvala je činjenica da je HNS odbacio presude Haškog trinunala o udruženom zločinačkom poduhvatu.

Naša stranka je reagirala nakon što je jučer usvojena deklaracija Hrvatskog narodnog sabora. Ukazana je pogubnost zbog politike HNS-a i činjenice da su jučer odbačene presude Haškog tribunala o udruženom zločinačkom poduhvatu.

- Negiranje presuda Haškog suda neodgovorno je i opasno. Hrvatski narodni sabor BiH nema pravo da, sakrivajući se iza imena jednog naroda, dovodi u pitanje rad i legitimitet Haškog tribunala. Deklaracije poput ove dodatno udaljavaju građane Bosne i Hercegovine od konačnog pomirenja - ističu iz Naše stranke.

Smatraju da je Hrvatski narodni sabor imao priliku da se distancira od presuđenih ratnih zločinaca.

- On se, umjesto toga, deklaracijom koju je donio, proklamirao kao njihov vječni zaštitnik. Time se još jednom potvrđuje kao ispravan rezolutan stav Naše stranke da, između ostalih nacionalnih stranaka, ni s HDZ-om neće ni u kakvu koaliciju. Nećemo biti ti koji će legitimirati učešće u vlasti bilo kome ko podržava presuđene ratne zločince - poručili su iz te stranke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.