STANJE NA PUTEVIMA

Nove snježne padavine usporavaju i otežavaju saobraćaj

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično

Ilustracija. Arhiv

Avaz.ba

29.1.2019

Na magistralnom putu M-15 Glamoč - Mlinište zbog ugaženog snijega na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U jugozapadnim krajevima, kao i ponegdje u centralnim i zapadnim, trenutno intenzivno pada snijeg, pa se upozorava na puteve od Livna prema Bosanskom Grahovu i Glamoču, kao i na puteve Bosansko Grahovo - Drvar - Bosanski Petrovac, Bihać - Bosanski Petrovac, Sanski Most - Vrhpolje, Šuica - Kupres - Bugojno i Travnik - Donji Vakuf, gdje je za teretna vozila obavezno korištenje lanaca. Usporeno se zbog snijega saobraća i na putevima prema graničnim prijelazima Prisika i Kamensko, dok snijega na kolovozu ima i na putevima: Prijedor - Banja Luka, Konjic - Tarčin i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje.

Preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te se vozači pozivaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja snježnih lavina.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih snježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta na GP Brčko - Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse. Na GP Bosanski Novi - Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.