LIJEP POTEZ

Općina Gornji Vakuf/Uskoplje snosi sve troškove škole skijanja na Raduši

Djeca su zajedno sa svojim nastavnikom Stipom Tokićem i instruktorom skijanja Tomicom Posavcem učila prve korake u skijanju

N. Čaušević

30.1.2019

U okviru aktivnosti Ski-centra „Raduša“ u utorak je počela i škola skijanja za osnovce s područja općine Gornji Vakuf/Uskoplje. Tom prilikom 26 učenika Osnovne škole „Uskoplje“ imalo je priliku prvi put isprobati skije.

Djeca su zajedno sa svojim nastavnikom tjelesnog i zdravstvenog odgoja Stipom Tokićem i instruktorom skijanja Tomicom Posavcem učili prve korake u skijanju te jedva čekaju naredni dan kada će ponovo stati na skije.

Škola skijanja je namijenjena djeci koja pohađaju osnovnu školu, od šestog do devetog razreda, a ne znaju skijati. Sve što trebaju uraditi je prijaviti se u svojoj školi za pohađanje škole skijanja. 

Sponzor ovog projekta je Općina Gornji Vakuf/Uskoplje, koja snosi sve troškove edukacije, iznajmljivanje opreme, troškove ski-lifta osim hrane i pića u motelu "Pegazus".

Škola skijanja traje od utorka do petka, a iduće sedmice će učiti skijati učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“. Organizatori planiraju održavati školu dokle god to uvjeti budu dozvoljavali i dok god bude djece koja su zainteresirana.

- Planiram održavati školu skijanja dok god bude snijega na planini Raduši i da svako dijete koje želi da nauči skijati za to i dobije priliku - istakao je David Herceg, rukovodilac Ski-centra „Raduša''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.