BIHAMK

Na putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje

Mole se vozači da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Arhiv

Avaz.ba

31.1.2019

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. 

Izdvajamo dionice: Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje-Prozor, Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona, kao i od obrušavanja sniježnih lavina.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila.

Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje .



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.