ZENICA

SDA, SBiH, HDZ BiH, A-SDA i nezavisni zastupnik zvanično formirali skupštinsku većinu u ZDK

S današnjeg potpisivanja sporazuma. D. Pa.

D. PAŠALIĆ

31.1.2019

SDA, SBiH, HDZ BiH, A-SDA i jedan nezavisni zastupnik potpisali su danas dokument "Programski principi djelovanja na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018. - 2022. godina", čime je zvanično formirana skupštinska većina sa 18 od 35 poslanika u Skupštini ZDK.

Dokument sadrži 22 principa zajedničkog djelovanja, koji su sažeti u četiri poglavlja, i to kontinuitet stabilizacije kantona, odlučna borba protiv korupcije i nepotizma, zapošljavanje i podrška privredi, te efikasno djelovanje u svim sektorima važnim za život građana u ZDK.

Također, 18 zastupnika potpisalo je i akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDK obavještava da je formirana nova skupštinska većina u ZDK, a posebnim aktom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka.

Nakon potpisivanja koalicionog sporazuma, slijede konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor delegata u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade.

Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK, nakon potpisivanja je poručio da očekuje da će ove aktivnosti provesti ubrzanom dinamikom, kako bi se mogli posvetiti realizaciji usaglašenih principa.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.