SARAJEVO Skandalozna konferencija za medije u KCUS-u

Sebija Izetbegović odbila odgovoriti na pitanja: Ko ne želi slušati kako smo zamislili, može napustiti prostor!

A. NUHANOVIĆ
31.01.2019 13:17

Izetbegović na današnjoj pres-konferenciji

Foto: T. Saletović

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u 11.30 je počela pres-konferencija, gdje je generalna direktorica Sebija Izetbegović prezentirala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju.

Podsjetimo, na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je održana u petak izvještaj o radu KCUS-a je oboren, no to nije spriječilo Izetbegović da se na današnjoj pres-konferenciji hvali rezultatima rada KCUS-a.

Ono što je kazala jeste da je došlo do smanjenja duga koji je zatekla kad je došla na čelo te da je sa 100 miliona KM smanjen na 20 miliona.

Njena izlaganja praćena su aplauzom zaposlenika KCUS-a, koji su do posljednjeg mjesta napunili veliki amfiteatar, gdje se održavala pres-konferencija.

Samo izlaganje direktorice trajalo je više od 45 minuta. Takvo ponašanje izazvalo je revolt kod novinara koji su tražili da postave pitanja.

No, to im nije odmah omogućeno jer im je rečeno da će pitanja moći postaviti nakon što i direktori disciplina završe izlaganje.

Došlo je do sukoba između novinara i Pres-službe KCUS-a. Jedna novinarka je izašla kada je iz Pres-službe rečeno da, ako nije zadovoljna konceptom pres-konferencije kako je to zamislila Uprava, može napustiti konferenciju.

U amfiteatru je nastao haos, izlazak novinarke pratile su ovacije Sebije i prisutnih uposlenika koji su prisustvovali ovom činu.

NA VRH