CEREMONIJA

Skaka na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeo „Plamen mira“

Gradonačelnika Sarajeva dočekao Frančesko Saverio Teruz, predstavnik maestra Mikelanđela Pistoleta, u saradnji s Ambasadom Italije u Sarajevu

Abdulah Skaka u trenutku preuzimanja "Plamena mira"

Avaz.ba

31.1.2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeo „Plamen mira“ ususret održavanju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. u Sarajevu i Istočnom Sarajevo od 9. do 16. februara.


U organizaciji Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu je danas upriličena ceremonija „Flame of Peace Ceremony", na kojoj je "Plamen mira" preuzeo i Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, a svečanosti je prisustvovao i direktor EYOF-a d.o.o. Senahid Godinjak.

Na taj način „Plamen mira“ započinje svoj put ka Sarajevu, gdje će biti upaljen na svečanoj ceremoniji otvorenja 10. februara na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

- "Plamen mira" sada ide za Sarajevo, gradu gdje i pripada. Naš grad njeguje sve vrijednosti olimpizma, sve ono što ovaj plamen nosi sa sobom. Dobiti "Maslinovu grančicu" i ovaj plamen je velika čast koju dijelim sa narodima i građanima u Bosni i Hercegovini i našim Sarajevom, kao univerzalnu poruku mira i napretka – rekao je tim povodom gradonačelnik Skaka.

„Plamen mira“ predali su Rafael Pagnozi (Raffaele Pagnozzi), generalni sekretar Evropskog olimpijskog komiteta, i Jozef Liba, član Izvršnog komiteta EOK i predsjednik Koordinacijske komisije za EYOF 2019.

Gradonačelnika Skaku je dočekao i Frančesko Saverio Teruzi (Francesco Terruzzio), predstavnik maestra Mikelanđela Pistoleta (Michelangelo Pistoletto), u saradnji s Ambasadom Italije u Sarajevu.

Direktor Godinjak je istaknuo da je preuzimanje "Plamena mira" potvrda da su organizatori uradili odličan posao i stekli povjerenje da i narednih godina njeguju i slave olimpizam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.