NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zavod neće plaćati lijekove

Piše: Avaz.ba

2.2.2019

U današnjem izdanju najtiražnijeg dnevnog lista ''Dnevni avaz'' u BiH istražili smo kakve je sve posljedice po građane izazvalo neusvajanje budžeta u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Iz prve ruke saznali smo hoće li Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja biti obustavljeno plaćanje lijekova, te hoće li pacijenti moći ići na liječenje u inozemstvo. Naši novinari istražili su jesu li propali pregovori o nabavci projekta gradnje HE Vranduk, kao i hoće li "Strabag" pokrenuti tužbu.

Novi podaci o gripi su alarmanti. Četiri žrtve preminule su u Banjoj Luci, no, broj onih koje je virus „pokosio“ od početka sezone daleko je veći, a zabrinjavajući podatak je i o zaraženim pacijenatima koji su ljekarsku pomoć potražili posljednjih dana. Pročitajte i zanimljiv komentar dana našeg uglednog novinara Seada Numanovića.

Dok je Delimustafiću produžen pritvor za dva mjeseca, Radeljaš je na slobodi. No, kada je riječ o optužnicama, do sandaloznog saznanja došli su naši novinari koji su se osvrnuli na procese koji se vode protiv generala Atifa Dudakovića, Sakiba Mahmuljina, Nasera Orića.... Tragom svih dešavanja otkrivaju da jedan put vodi do kuhinje u kojoj su krojene optužnice herojima odbrane BiH, a to je.....

Koji je put „Turskog plinovoda“, saznajte vodi li ruta investicije od 1,4 milion KM u BiH ili Srbiju. Bliži se kraj misterija u vezi s formiranjem vlasti, u utorak konačna odluka hoće li Bh. blok sa SDA u koaliciju, znat će se nakon sastanka u Centrali SDP-a za tri dana. 

Strane Globusa posvetili smo izgradnji Pelješkog mosta, osvrnuvši se na to dokle se došlo s ovim projektom, koja kompanija koči tendersku proceduru, te hoće li izgradnjom mosta biti riješeno ovo pitanje između dvije države i za koliko.

Bosanka za „Avaz“ priča o polarnoj hladnoći koja je okovala Čikago. Govori kako preživljavaju kijamet polarne zime. Bili smo i na ispraćaju uglednog profesora Zdravka Grebe, a dotaknuli smo se i istrage u vezi sa smrti Joze Kafadara, čija porodica pet godina čeka na pravdu. Iako je vrtoglava cifra bila ponuđena, ubica nije otkriven.

Alarmantan je podatak o broju gladne djece u BiH. Naša ekipa provela je dan u redu s onima koji nemaju drugi izbor nego s kanticom u ruci doći po grah ili supu u javnu kuhinju u Lukavcu. Slika koju smo zatekli slama srca. Još jedno istraživanje posvetili smo djeci, ovaj put opasnost za djecu su i igrice i mobiteli, a donosimo i reakcije stručnjaka na prekomjerno korištenje interneta.

Na stranicama Crne hronike pročitajte nove detalje o monstrumu iz Bihaća koji je ubio i pojeo majku. Ponašanje ovog kanibala procijenili su stručnjaci, a njihova ocjena uveliko će utjecati na sam slučaj. Stravičan zločin potresao je i stanovnike Bugojna, gdje je pljačkaš letvom ubio 86–godišnjeg starca. Šokantno je saznanje da je ovo drugi slučaj u ovom gradu u samo nekoliko mjeseci da su na meti penzioneri.

Odluka Vrhovnog suda Federacije BiH izrečena u slučaju Hebiba mnoge je iznenadila, ovom trostrukom ubici kazna je smanjena, a koliko će odrobijati i za koliko je „pomilovan“, pročitajte sami.

Na Sportu smo se bavili transferima Nurkovića i Gasola, a zanimljiva je i izjava našeg golmana Asmira Begovića koju je dao za naš list.

U današnjem broju donosimo politički prilog „Sedmica“, za naš list intervju je dala Tanja Fajon, evropska parlamentarka, a istražili smo imovinu bivše SFRJ, kao i koji dio „kolača“ je pripao BiH, a na 20 pitanja odgovara Sabina Ćudić, potpredsjednica naše stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.