BIHAĆ

Potresna ispovijest Lejline majke nakon što je Admir Sović zaklao njihovo troje djece: Šta je monstrum radio 30 sati?

Majka Lejla jedva da govori, stalno je kod ljekara

Admir Sović sa djecom: Ništa nije upućivalo na krvavi čin

Piše: M. MUJADŽIĆ

3.2.2019

Admir Sović polovinom decembra prošle godine zaklao je svoje troje djece, a potom se objesio u kući, u kojoj su živjeli kao podstanari, u bihaćkom naselju Mali Lug.   

Monstruozni zločin Admira Sovića (37), otkriven 13. decembra prošle godine, zaprepastio je BiH i region. Admir je svirepo ubio svoje troje djece na spavanju, najstarijeg sina od sedam godina, kćerku od pet i najmlađeg sina od dvije godine.

Narušeno zdravlje

Porodica Begić, s kojom smo jučer razgovarali, kaže da ima saznanja da je ubica nakon toga živio još najmanje 30 sati. Građani su ga vidjeli dan prije nego što je otkriven stravični zločin. 

- Viđen je u gradu u srijedu. Neko je to kasnije rekao Lejli. Pitali su ga, navodno, kuda će, na šta je on odgovorio da ide tražiti Lejlu da je ubije – ispričala nam je jučer Hatidža Begić, Lejlina majka.

Admir Sović iza sebe je ostavio užas, a supruzi Lejli tri mezara, vječnu bol i tugu i svaki dan plač i jauke.

- Lejla je loše. Više vremena provede kod ljekara nego kod kuće. Ne jede, smršavila je… Samo sjedi, u nekom je svom svijetu. Ne priča ni sa kim – govori Lejlina majka Hatidža. Voljela bi, kaže nam, da je Admir nju ubio umjesto njene unučadi.  

Oduzeo joj najdraže 

U porodičnom domu s Lejlom dane provodi i dvoje djece njenog brata.

- Kad progovori, priča o djeci. Kad vidi bratovljevu djecu, kaže: „I moji bi se ovako igrali, smijali i pričali.“ I samo plače - nastavlja Hatidža.

Admirovo ime nikad nije izgovorila. Hatidža kaže da ništa nije upućivalo na njegov krvavi čin. 

- Nikad nije rekao da bi to napravio. Volio je djecu i brinuo se o njima. Oni su se bili i dogovorili da djeca budu s njom i s njim po osam dana - kaže Hatidža.

Uzeli smo samo uspomene

Lejla, koja je u jednom danu sahranila troje djece, još nije bila na njihovim mezarima. Nije kročila ni u kuću u kojoj su joj djeca ubijena.

- Ne damo joj da tamo ode, jer bi opet doživjela šok. Mi smo odmah rekli policiji da nećemo ništa iz te kuće, samo uspomene na djecu - nastavlja Hatidža.

Hatidža Begić: Lejla samo sjedi i šuti

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.