NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Stravični dosje ubice

Avaz.ba

5.2.2019

Najtiražniji bh. dnevnik u današnjem izdanju donosi stravične detalje ubilačkog pohoda Edina Gačića, koji je jučer u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića. Nevjerovatni dosje ubice otkriva da je on od svoje dvadeset druge godine do jučer ubio troje ljudi, među kojima su i njegova majka i nekadašnji saborac. Saznajemo da je na dva dosadašnja sudska procesa, a i nakon okončanja zatvorske kazne zbog dva ubistva utvrđeno da je Gačiću neophodno psihijatrijsko liječenje. No, svi su se oglušili na ta upozorenja.

Naše ekipe obišle su poplavljena područja u BiH, gdje su zabilježile strahovite prizore poput onih u Topčića Polju, gdje je voda odnijela i put. Svi strahuju da se ne ponovi 201. godina, a današnja situacija dokazuje da se od tadašnjih poplava malo radilo i uradilo na prevenciji i zaštiti.

Naš kolumnista Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ konstatira kako se vlast u Kantonu Sarajevo u „borbu s poplavama upustila isključivo molitvama“.

U razgovoru za „Dnevni avaz“,Volfgang Petrič, bivši visoki predstavnik u BiH, otkriva šta bi se moglo promijeniti u odnosu prema BiH nakon majskih izbora za Evropski parlament, kada će se birati i novi saziv Evropske komisije, te govori o drugim aktuelnim temama u našoj zemlji i regiji.

Bili smo jučer u Sudu BiH, gdje je održana statusna konferencija u predmetu protiv legendarnog komandanta Petog korpusa Atifa Dudakovića i još 16 optuženih za navodne ratne zločine u Krajini. Saznajte ime kojeg svjedoka optužbe je otkrio Nermin Vila, advokat jednog od optuženih.

Naši reporteri bili su jučer, mjesec od nestanka El-Emina Hadžića na Ponijerima. Brojne su špekulacije o sudbini ovog mladića kojem nema ni traga ni glasa, a njegov otac u razgovoru za „Avaz“ kaže da ne gubi nadu da će naći sina.

Otkrivamo i kako se odlukom Sifeta Kukuruza, pomoćnika ministrice obrazovanja Kantona Sarajevo, na udaru našlo 135 profesora, asistenata, zdravstvenih radnika te ostalog osoblja Stomatološkog fakulteta u Sarajevu. Kukuruz je svojom odlukom ovaj fakultet i njegove uposlenike doveo u diskriminirajući položaj u odnosu na druge fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je na Palama pas za kojeg tvrde da je pasmine SOP (srpski odbrambeni pas) usmrtio vlasnicu, uzgajivač ove pasmine s Romanije Predrag Gavrilović tvrdi da ti psi nikada ne napadaju vlasnike. S druge strane, pitali smo i u Kinološkom savezu BiH šta misle o ovim psima koji nastaju ukrštanjem vukova s tornjacima, napuljskim mastifima, rotvajlerima i američkim stafordima.

Istražili smo i šta je razlog ekspanzije gradnje stambenih objekata u Tuzli te zbog čega se naši građani na radu u inozemstvu sve više odlučuju za kupovinu stanova u novogradnji.

Saznajemo i da je naš veliki glumac Josip Pejaković imao još jednu operaciju u Njemačkoj, a akcija pomoći koju su organizirali bh. građani u Švedskoj traje do 14. februara.

U današnjem „Avazu“ saznajte i šta je u pismu našoj redakciji napisao osuđenik M. T., koji izdržava sedmogodišnju kaznu zbog ubistva Đanija Balića u naselju Livač kod Mostara 2015. godine. Nevjerovatno je zbog čega ubica štrajkuje glađu.

Objavljujemo i priču o tome kako je spriječena pobuna u Kaznenopopravnom zavodu u Tuzli, a naši novinari podsjećaju i kako se uskoro navršava 19 godina od ubistva Aleksandra Vojvode u Banjoj Luci, a do danas ubice nisu pronađene.

Svoju životnu priču s nama je podijelio Ognjen Bjelošević, profesor sociologije i filozofije iz Dervente, koji je, u potrazi za boljim životom, stigao do Kine.

Donosimo i broje sportske aktuelnosti, a sa sportskih strana izdvajamo razgovor s Izetom Hajrovićem, nogometašem Dinama koji otkriva je li ljut na selektora Roberta Prosinečkog.

Za ljubitelje estradnih vijesti donosimo i razgovor s Mirsadom Berkovićem, ocem Harisa Berkovića koji otkriva jesu li se njegov sin i Rada Manojlović tajno vjenčali, kako su objavili pojedini mediji.

U „Dnevnom avazu“ danas pročitajte i naš redovni prilog „Automarket“, u kojem donosimo novosti iz svijeta automobilske industrije. Naravno, nezaobilazni sadržaji najčitanijeg lista u BiH i danas su naše rubrike „TV program“ i „Horoskop“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.