POTRAGE

Otac nestalog El-Emina Hadžića: Još nisam izgubio nadu

Ističe da u Kaknju čeka bilo kakvu vijest od policije ili bilo kojeg svjedoka

Samir Hadžić: Boli me sve ovo / El-Emin Hadžić: Izubio mu se svaki trag

E. Trako

5.2.2019

Jučer se navršio mjesec od nestanka El-Emina Hadžića na Ponijerima kod Kaknja, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima napustio vikendicu u kojoj je bio s društvom.  

Hadžiću se od tada izgubio svaki trag uprkos potragama i pretraživanju terena u kojima su učestvovale stotine spasilaca, pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, vatrogasaca, policajaca. Uzalud.

Viđen kod staze

Nadu je dao Šmeki, pas tragač Gorske službe spašavanja, stanice Sarajevo, koji je pronašao vreću za spavanje u jednoj od vikendica koja je bila provaljena. Policijski istražitelji utvrdili su da je to uradio El-Emin te da je tu noć proveo u tom objektu.

Dan poslije je viđen u podnožju skijaške staze na Ponijerima, o čemu postoji jasna izjava svjedoka. Od tada, ništa. Ni traga.

Samir Hadžić, otac nestalog mladića, jučer je kroz plač rekao za “Dnevni avaz” da nekoliko dana nije bio na Ponijerima.

- Ne mogu da idem gore, nemam snage. Boli me sve ovo. Supruga je otišla u Njemačku, ja sam u Kaknju, čekam bilo kakvu vijest od policije ili bilo kojeg svjedoka. Očekujem da će me neko nazvati – kroz suze je kazao Hadžić.

Otkrio nam je da još čeka nalaz vještačenja vreće za spavanje.

- Ne gubim vjeru ni nadu – dodao je Hadžić.

Naša ekipa bila je i jučer na Ponijerima, gdje je Hadžić posljednji put viđen. Uprkos otopljavanju, na ovoj planini kod Kaknja visina snijega bila je metar, a jučer je ponovo počeo padati. U vrijeme naše posjete, bila je prava mećava.


Vikendica u kojoj je Hadžić bio s društvom. E. TRAKO

Brojne špekulacije

U međuvremenu, špekuliralo se o brojnim informacijama u vezi s nestankom mladog Hadžića. Policijski istražitelji u jednom momentu nisu isključivali ni opciju kidnapovanja El-Emina, kao ni opciju da se negdje krije.

Pojavljivala se i informacija da je El-Emin i ranije nestao, ali da se nakon deset dana javio roditeljima iz Njemačke. Ipak, sve ove informacije su špekulacije i nemaju uporište.

Svaka informacija  je dobrodošla  

Esnaf Buza, načelnik Sektora uniformirane policije Zeničko-dobojskog kantona, kazao nam je da čine sve što je u njihovoj moći.

- Postupali smo po svakoj informaciji, organizirali smo nekoliko masovnih potraga. Svaka informacija je dobrodošla i reagirat ćemo i ubuduće – rekao je Buza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.