TUZLA

Kopić na obilježavanju pete godišnjice februarskih protesta: Vrijeme je da se desi drugo poluvrijeme

Ako bismo gledali po odzivu građana na ovaj mini jubilej od građanske revolucije, onda mi živimo u državi blagostanja

Avaz.baE. SKOKIĆ

5.2.2019

S današnjeg obilježavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U organizaciji Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona, u utorak je ispred spaljene zgrade „Sodaso“ u Tuzli obilježena peta godišnjica februarskog građanskog bunta. Sakib Kopić, predsjednik ovog sindikata, nije bio zadovoljan odzivom građana.

- Ako bismo gledali po odzivu građana na ovaj mini jubilej od građanske revolucije, onda mi živimo u državi blagostanja. Situacija u državi je puno gora nego prije pet godina. Vrijeme je da se desi drugo poluvrijeme, ali narod je inertan, šuti i trpi. Naš narod samo razmišlja kako će pobjeći iz tog apsurdistana – kaže Kopić.

Od onih koji su bili u prvim redovima 5. februara 2014. godine na obilježavanju opravdanog građanskog bunta pojavili su se tek rijetki. Skupu su se pridružili obespravljeni radnici „Aide“, gračaničke „Fortune“, tuzlanskog TTU-a. 

Istakli su kako političari i, kako su naveli, stečajna mafija i dalje razaraju preduzeća te da su oni prevareni i obespravljeni završili na ulici bez ikakvih primanja. Stanje se u državi, tvrde oni, uopće nije promijenilo poslije 2014. godine.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.