SARAJEVO

Nikšić: Bh. blok ostaje opozicija na federalnom i državnom nivou

Razlog sastanka je koaliranje ovog bloka stranaka sa SDA i drugim nacionalnim strankama

K. Ke.

5.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

17:40

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je danas nakon održanog sastanka s delegacijama Demokratske fronte i Naše stranke da će Bh. blok u nastavku raditi i djelovati kao opozicija na državnom i federalnom nivou.

- Ono što je ključ razgovora i što želimo poručiti javnosti jeste da smo donijeli odluku da ostajemo opozicija i na federalnom i državnom nivou - kazao je Nikšić.

Predsjednik DF-a Željko Komšić je kazao da je stav ove stranke da djeluju kao opozicija.

- Ono što je najbitnije je da čuvamo Bh. blok i da u ovom sastavu, možda širem, u narednom vremenu nastupimo na lokalnim izborima - kazao je Komšić.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je rekao da je ovo značajan datum u historiji BiH.

- Historija se nekad piše da nekad kažete "ne". Danas smo donijeli odluku da kažemo nacionalnim strankam "ne" i da kreiramo platformu koja će biti prihvatljiva svim građanima BiH - kazao je Kojović.

16:55

U Centralu SDP-a u Sarajevu u toku je sastanak delegacije Demokratske fronte i Naše stranke, predvođene liderima Željkom Komšićem i Predragom Kojovićem, sa predstavnicima SDP-a.

Tema sastanka je koaliranje ovog bloka stranaka sa SDA i drugim nacionalnim strankama.

Kako saznajemo, do samog početka sastanka SDP je ostao duboko podijeljen. Tuzlanski ogranak ove stranke, predvođen Enverom Bijedićem, zalaže se za koaliciju sa SDA, dok se sarajevski ogranak žestoko tome suprotstavlja.

Upravo na SDP-u leži najveći teret, s obzirom na to da je Komšić već najavio da će njegova stranka pratiti stav SDP-a, dok je predsjednik Naše stranke bio jasan da bi koalicija sa SDA vodila i ka raspadu Bh. bloka.

Iako je pres-konferencija zakazana u 17 sati, sastanak delegacija stranaka koje čine Bh. blok još uvijek traje i trenutno se ne zna kad će kraj.

Podsjećanja radi, počeo je u 14 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.