SJEĆANJE

Majka ubijenog Denisa Mrnjavca: Moj sin je bio nevina žrtva i ovog grada i ovog društva

Izboden u punom sarajevskom tramvaju 5. februara 2008. godine, bez ikakvog razloga i povoda

T. SALETOVIĆ

D. BAŠIĆ

6.2.2019

Bol za gubitkom sina jedinca ni nakon 11 godina ne jenjava, kazala je na obilježavanju godišnjice smrti majka Denisa Mrnjavca Ana Mrnjavac. 

Ana je, zajedno s Denisovim djedom, brojnim građanima, prijateljima iz Katoličkog školskog centra te rodbinom, polaganjem cvijeća i minutom šutnje odala počast Denisu, koji je ubijen u punom sarajevskom tramvaju 5. februara 2008. godine, bez ikakvog razloga i povoda.

- Okupili smo se i ove godine na istom mjestu. I nakon toliko godina u meni je nevjerica. Pitam se godinama zašto se to uopće moralo desiti, a odgovora još nemam. Želim da svako dijete i nedužno stvorenje mirno živi svoj život. Jedino bih još poručila da svi obrate pažnju na ova dešavanja, jer, nažalost, moj Denis nije jedina žrtva. Svako dijete treba mirno odspavati svoj san - kazala je sa suzama u očima Mrnjavac.  

Drhtavim glasom Denisova majka je kazala da ni nakon toliko godina nema gdje ružu položiti svom jedincu.

- Svjedoci smo da država ništa nije uradila. Ništa nije urađeno konkretno. Očekivala sam da će ovo biti jedna velika opomena za sve. Ispred slike 11 godina polažem cvijeće, jer nemam spomen na kojem mogu položiti svijeće. Djeca i mladi napuštaju ovaj grad, neko bi se trebao zapitati zašto je to tako. Ovaj dan je samo jedan trenutak kada se svi podsjete na to da je moj Denis bio nevina žrtva i ovog grada i ovog društva - kazala je Mrnjavac. 

Ova hrabra majka i dalje apelira na bh. društvo da konačno pronađe modus kako da mlade ljude što više kulturno uzdiže, uči moralu i svemu onome što je pozitivno.


Denisov prijatelj Vedran Ljevarević, koji je predsjednik Udruženja mladih „Denis Mrnjavac“, istakao je da je bol svake godine samo još jača.

- Sjećam se da smo tog dana svi zajedno izašli iz škole, a onda sve nakon toga što je uslijedilo je magla od 6. do 8. februara, sve do ukopa. I nakon 11 godina je isto. Imali smo samo 16 godina te zato želimo da oživimo samo lijepa sjećanja i naše uspomene - kazao je Ljevarević.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.