ZA SVAKU POHVALU

Besplatno nudi mehanizaciju poplavljenima koji nemaju sredstava za obnovu svojih kuća

Postao legenda jer godinama pomaže ljudima u potrebi

N. V.

6.2.2019

Sabahudin Sinanović (50) iz Doboj-Juga je čovjek koji ima firmu za održavanje puteva. On je, dakle, poduzetnik. Biznismen, kako mnogi privatnici za sebe vole reći. 

Ali Sinanović ne voli da mu tepaju ni kao „biznismenu“ ni kao „poduzetniku“, a ni kao „privredniku“. On želi da ga samo zovu Hudo, jer ga po tom nadimku svi znaju. 

Hudo je, međutim, postao legenda po nečemu drugom: godinama pomaže ljudima u potrebi. Čovjek je humanitarac, ali kakav! 

O njemu smo ranije pisali, bio je i Avazova „Ličnost dana“. Zato nas i nije iznenadilo kada smo na Facebooku pročitali da Hudo besplatno nudi svoju mehanizaciju ljudima kojima su poplavljene kuće. 

- Neka mi se u inbox jave oni koji su imali velike štete u svom domaćinstvu, a nemaju sredstava da sami saniraju ili da čekaju pomoć od države - napisao je Hudo na svom Facebook profilu. 

Kada smo ga nazvali da provjerimo, Sinanović je potvrdio tu svoju objavu. Zatekli smo ga u vožnji prema Višegradu. 


Dok je čekao Katiće: Hudo juče u Višegradu, Andrićgrad

- Šta ćete u Višegradu, tamo nije bilo poplava - bio je naš pokušaj da se našalimo.

- Vozim Stjepana i Marinu, brata i sestru iz Doboja, u posjetu sestri Ivani, koja je smještena u Dom za lica s posebnim potrebama u Višegradu... Ali, ne morate ovo objavljivati - kazao nam je Hudo.

On je, dakle, jučer bio u funkciji „vozača“: u svom novom Audiju A6 odvezao je brata i sestru u 300 kilometara udaljeni Višegrad, sačekao ih cijelih pet sati, koliko je trajala posjeta, i vratio nazad u Doboj, prešavši ukupno 600 kilometara!

To više nije humanitarna pomoć, to je više od humanitarne pomoći.

Porodicu Katić, koja je inače slabijeg imovnog stanja, Hudo pazi već godinama, a posebno ne zaboravlja Božić i Uskrs. Ranije je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo što se on zove Sabahudin, a njegovi prijatelji (da, tako ih zove!) Stjepan, Marina i Ivana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.