REAKCIJE

SDA: Čelnici Bh. bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti i time svjesno doprinijeli slabljenju patriotskog političkog fronta

Arhiv

Avaz.ba

6.2.2019

Stranka demokratske akcije saopćenjem se oglasila o trenutnoj političkoj situaciji u našoj državi i koalicijama stranaka. Kako navode u saopćenju, SDA smatra da nasrtaji na cjelovitu Bosnu i Hercegovinu nalažu jedinstvo svih bosanskohercegovačkih političkih patriotskih snaga.

Saopćenje SDA prenosimo u cijelosti:

SDA je nakon izbora javno uputila poziv svim strankama koje su dobile značajnije povjerenje građana da se zajednički i jedinstveno suprotstavimo destruktivnim politikama koje ne misle dobro ovoj zemlji. 

Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici Bh. bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti i time svjesno doprinijeli slabljenju patriotskog političkog fronta koji se bori za Bosnu i Hercegovinu. Pri tome u svojim izjavama jasno potcrtavaju da im je Bh. blok preči od interesa države.

Posebno začuđuje činjenica da su dokazane patriotske snage unutar DF-a i SDP-a, koje i same ukazuju na procese koji su usmjereni protiv BiH, na osnovu čega su i dobili povjerenje na izborima, na kraju popustili pod pritiscima nedozrelih i sumnjivih struktura iz Naše stranke i dijelova SDP-a.

Teza kojom dio Bh. bloka izjednačava „nacionalne stranke“ predstavlja sramni i nedopustivi pokušaj lažiranja historije i revizionizma. Na ovaj način se pokušavaju izjednačiti snage koje su napale državu 1992. i patriote koji su je branili. Neobjašnjivo je da patriote u DF-u i SDP-u koje su i sami učestvovale u odbrani BiH odlučnije ne reagiraju na ovakva sramna izjednačavanja.

SDA nikada nije u presudnim trenucima lutala niti bježala od odgovornosti te će i ovaj put preuzeti odgovornost sa svima koji su spremni da brane interese Bosne i Hercegovine, njenu cjelovitost i jednakost svih ljudi na cijeloj teritoriji države.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.