PRES-KONFERENCIJA

Borci Bradari dali rok do utorka da sazove sjednicu zbog usvajanja budžeta

T. Saletović

M. R. S.

6.2.2019

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara ima rok do 12. februara da sazove sjednicu ovog doma na kojoj bi bio usvojen budžet FBiH za ovu godinu iz kojeg se isplaćuju boračke naknade, upozorili su danas predstavnici udruženja RVI, porodica šehida i poginulih boraca i dobitnika najviših ratnih priznanja.  

Na pres-konferenciji održanoj nakon sastanka članova Saveza RVI FBiH kazali su da će na idućoj sjednici odlučiti o radikalnijim mjerama ako njihov zahtjev ne bude ispoštovan.

Esad Delić, predsjednik Saveza RVI, istakao je da neće dozvoliti prolazak kamiona i auta za Sarajevo i druge bh. gradove ako do utorka ne bude sjednice.

Najavljeni su i razgovori s delegatima Doma naroda.

Podsjetimo da na naknade čeka oko 92.000 pripadnika boračkih kategorija, a one će očito kasniti jer se uvijek isplaćuju do desetog u mjesecu.

Almedin Aliefendić, šef Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, za „Avaz“ je izjavio da će sjednica Doma biti najkasnije do 15. februara.

Naime, u ponedjeljak istječe 14 dana roka koji ima Bradara da sazove sjednicu na zahtjev koji joj je uputio Klub Bošnjaka. Ako ona to ne učini, Aliefendić je najavio da će sjednicu do kraja iduće sedmice sazvati dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić, što je njegovo poslovničko pravo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.