POREZNA UPRAVA FBIH

Na području tri kantona zatvoreno 20 kladionica

Izdat 41 prekršajni nalog

Srna

6.2.2019

Porezna uprava Federacije BiH na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona izvršila je 52 inspekcijska nadzora kladionica i zatvorila 20 uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem.

Kladionice su zatvorene zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja.

Iz Porezne uprave FBiH izdat je 41 prekršajni nalog sa ukupno izrečenim kaznama u iznosu od 271.200 KM, a pronađeno je šest neprijavljenih radnika.

Inspektori su otkrili i 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, dva objekta u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, te pet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

- Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci - ističe se u saopćenje.

Iz Porezne uprave FBiH napominju da će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije, te pozivaju sve građane da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave ovom nadležnom organu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.