IMENOVANJA

Za dvije pozicije zamjenika glavnog tužioca u utrci čak 17 kandidata

Janjić: Poslao prijavu

M. AŠČIĆ

7.2.2019

Intervjui za izbor dva zamjenika glavnog državnog tužioca najvjerovatnije će biti održani početkom marta, saznajemo iz izvora bliskih Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH. Prema konkursnoj proceduri, VSTV će na sjednici u Sarajevu izabrati dva zamjenika glavnoj državnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja je prije 15 dana zvanično imenovana na tu poziciju.

Ovaj konkurs trebao je biti okončan prošle godine, ali se čekao izbor glavnog tužioca BiH, ali i državnih sudija, čije je imenovanje planirano za narednu sjednicu u Sarajevu. Za poziciju zamjenika glavnog tužioca ukupno se prijavilo 17 kandidata, a „Avaz“ ekskluzivno objavljuje njihova imena.

Riječ je o državnim tužiocima Saši Sarajliću, Seidu Marušiću, Miroslavu D. Markoviću, Seni Uzunović, Ivanu Matešiću, Violeti Mandić, Dubravku Čampari, Milanku Kajganiću, Diani Kajmaković, Vedrani Mijović, Ismetu Šuškiću, Vladimiru Simoviću, Izetu Odobašiću, Hajrudinu Mujanoviću, Miroslavu Janjić. Prijave su poslala i dva tužioca Tuzlanskog  kantona Ćazim Serhatlić i Dalibor Bingas.

Zanimljivo je da na spisku nema Muniba Halilovića, tužioca Tužilaštva FBiH, koji je bio u utrci za glavnog državnog tužioca. Šuškić, Čampara i Janjić i ranije su se prijavljivali.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.