SARAJEVO Suze i emotivni govori porodice, prijatelja i brojnih građana

Odata počast Dženanu Memiću: Nisu nam dali da ostaneš s nama

F. Mu.

Suze i emotivni govori porodice, prijatelja i brojnih građana Sarajeva obilježili su sjećanje na Dženana Memića, koji je na današnji dan prije tri godine teško povrijeđen, a nakon čega je poslije sedam dana preminuo na KCUS-u.

Prisutnima su se obratili Dženanov otac Muriz, zatim sestra Arijana te Asad ef. Fočo i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Muriz Memić podsjetio je da je njegov sin Dženan čitav život bio nasmijan.

- Kad se javljao na telefon, predstavljao se kao Muriz i tako dogovarao poslove. Čitav život mu je bio smijeh. Sada čekam da država i pravosuđe urade svoj posao – rekao je Memić.

Vrlo emotivan govor imala je i Dženanova sestra Arijana.

- Braco moj, već tri godine te gledam na slikama umjesto da te zagrlim, umjesto da te gledam dok otvaraš vrata... Gledamo te na slikama, na videoekranu sanjamo ruke, ruke od svile. Gledam te, braco, na slikama samo jer te se u životu nagledala nisam. Nisu nam dali da ostaneš s nama – kroz jecaj je kazala Arijana.

Advokat Ifet Feraget kazao je da znaju ko je Dženanov ubica, ali da službene istrage još nema.

- Kada se podigne optužnica, ne znači da je prestala istraga jer, ako se pojave nove okolnosti, morate ih istražiti. Kada imate nove okolnosti, onda su oni saučesnici u zataškavanju ubistva – istakao je Feraget.

Također, predstavljena je i pjesma „Voljeni odlaze voljenom“ o ubijenom Dženanu, čija porodica već pune tri godine vodi borbu za istinu o njegovoj smrti.

Tekst pjesme napisao je Eldin Huseinbegović, a otpjevali su je Armin Muzaferija i Lamija Kadić.

NA VRH

Podijeli članak na