NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Penzija u RS 2.000 KM, u FBiH ništa

Avaz.ba

9.2.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje PENZIJA U RS 2.000 KM, U FBiH NIŠTA

Istražujemo zbog čega velikani sporta u Federaciji BiH od ovog entiteta ne dobivaju ništa, dok njihove kolege u RS mjesečno imaju po 2.0000 KM.

Pročitajte šta za „Avaz“ kaže pjevačica Hanka Paldum nakon snimanja emisije HRT-a u Ljubuškom, u kojoj je zapjevala s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Naša ekipa posjetila je Livnjaka Marka Beljana, za kojeg se ovih dana pojavila vijest da je 16 godina bio nepokretan. Pročitajte šta smo zabilježili te šta nam je Marko kazao.

Prikupili smo imena svih delegata u Federaciji BiH iz svih kantona kojima je Centralna izborna komisija (CIK) dodijelila mandate za Dom naroda FBiH. Pročitajte njihova imena.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govori za naš list. Pročitajte šta kaže o pozivu SDA za formiranje vlasti. Također, osvrnuo se i na problem oko imenovanja potpredsjednika Federacije BiH.

Saznajte ko je naša ličnost dana.

Na stranama Globusa bavimo se skandalom koji potresa SAD. Pročitajte zbog čega se i u centru koje afere našao najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos (Jeff).

Pročitajte zbog čega je 10. put odgođeno ročište u predmetu „Pravda“, u kojem je prvooptuženi Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH.

Pratili smo i nastavak potrage za Edinom Gačićem, trostrukim ubicom iz Konjica.

Na stranama Mozaika nastavljamo pratiti epidemiju gripe. Pročitajte savjete Instituta za javno zdravstvo RS kako se zaštititi od opasnog virusa.

Nastavljaju se i reakcije boračkih udruženja na predloženu „Medalju otpora“. Još dva udruženja ogradila su se od spornog spiska.

Na stranama Crne hronike bavili smo se slučajem razbojništva koji se prekjučer desio pored tunela Ivan-sedlo.

Istražujemo zbog čega Interpol traga za Draganom Savičićem iz Šipova. Pročitajte šta je vještak na suđenju za ubistvo Bojana Milovanovića kazao pred sudom u Banjoj Luci.

Na stranama Jet seta nastavljamo sa zanimljivim pričama. Bili smo na promociji nove pjesme Amela Ćurića. Pročitajte ko je još od javnih ličnosti došao dati podršku bh. pjevaču. Najavljujemo i koncert Zdravka Čolića u Beču.

U današnjem izdanju najtiražnijeg bh. lista pripremili smo vam brojne zanimljive i aktuelne vijesti iz svijeta sporta.

Pratimo sve vezano za početak Evropskog olimpijskog takmičenja mladih (EYOF). Izdvajamo razgovor s Husrefom Musemićem, šefom stručnog štaba Sarajeva.

Donosimo i zanimljivosti sa svjetske scene. Svjetska fudbalska federacija objavila je podatke o poslovanju u 2018. godini. Saznajte koliko su zaradili naši klubovi.

Naravno, osvrnuli smo se i na tragičnu sudbinu fudbalera Emilijana Sale. Pročitajte šta o njemu kaže Halilhodžić.

Tu su, također, i vijesti iz svijeta odbojke, košarke, rukometa, tenisa...

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ donosimo prilog "Sedmica" s brojnim aktuelnim i zanimljivim temama. Izdvajamo intervju s komesarom policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludinom Halilovićem, koji nam je govorio o slučaju ubistva sarajevskih policajaca, a osvrnuo se i na brojne druge teme. Također, izdvajamo i zanimljivu priču o nadriljekarima, kojih je sve više u našoj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.