SARAJEVO

Zahvaljujući EYOF-u, stavili smo političke, ideološke i sve druge razmirice po strani

Zvizdić iskazao veliko zadovoljstvo povodom otvorenja manifestacije

Avaz.ba

9.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je iskazao veliko zadovoljstvo povodom otvorenja sportske olimpijade za mlade EYOF-a.

- Želim iskazati veliko zadovoljstvo što će sutra Sarajevo i Istočno Sarajevo biti ponovo sportski centar svijeta. Sutra će, na našu veliku radost, biti upaljen olimpijski plamen. Sutra ćemo vidjeti i olimpijske krugove koji predstavljaju saradnju pet kontinenata. Zato je EYOF investicija u budućnost i promociju svih potencijala BiH i prilika da obnovimo olimpijski duh koji živi u Sarajevu 35 godina - kazao je Zvizdić.

Istakao je da EYOF nosi poruku jedinstva unutar BiH.

- Bit će to poruka jedinstva unutar BiH. Zadovoljni smo jer je ovaj proces doveden do finalizacije. Bili smo prva institucija koja je uplatila sredstva za organizaciju EYOF-a i podržali održavanje. Drago nam je da smo dio mozaika koji je zbližio mlade ljude iz svijeta. Upravo je taj slogan "Dva grada, jedan san" predstavlja smisao manifestacije - zaključio je Zvizdić.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović je kazao da je EYOF prvi veliki sportski događaj organiziran poslije Dejtonskog mirovnog sporazuma koji se organizira u našoj državi, a u kojem učestvuju država BiH, oba entiteta te gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da je ovaj projekt važan za BiH i Sarajevo.

- EYOF 2017. godine se nije organizirao jer nije bilo podrške od ljudi koji su se nalazili na čelima ovih institucija. Zato je važno ko se nalazi na čelima institucija. Obaveza je da naglašavamo pojedince, da izađemo iz klišea da je sve loše u BiH. Živimo sretne dane, uživajmo u ceremoniji otvaranja i sedmici sporta koja je pred nama - poručio je Skaka.

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, kazao je da su svi uključeni u projekt organizacije ovogodišnjeg EYOF-a pokazali da su sposobni, iako mnogi nisu vjerovali u to.

- Stavili smo naše političke, ideološke i sve druge razmirice po strani da bismo zajedno radili na turizmu. Nadam se da će uspješna organizacija EYOF-a biti ulazna vrata za organizaciju možda i nekih većih projekata u budućnosti, a što će biti od značaja kako za Istočno Sarajevo tako i za Sarajevo - rekao je Vuković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.