REAKCIJE

Društvo novinara BiH osudilo istup Damira Nikšića jer ih je nazvao "lešinarima"

Snimio videospot, objavljivan preko društvenih mreža, u kojem je opisivao dešavanja na sjednici Glavnog odbora SDP-a

Napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a, Nikšić izvrijeđao novinare. Arhiv

Avaz.ba

10.2.2019

Društvo novinara BiH najoštrije osuđuje jučerašnji istup Damira Nikšića, zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je, napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a, novinare koji su pratili ovaj događaj nazvao "lešinarima".

Nikšić je, naime, napuštajući sjednicu, snimio videospot, objavljivan preko društvenih mreža, u kojem je, opisujući dešavanja na sjednici Glavnog odbora SDP-a, naveo da su njegov izlazak snimali "novinari lešinari". 

- Možda Nikšiću u njegovoj stranci mogu tolerirati da, kao u tom spotu, svoje stranačke neistomišljenike naziva ruralcima, seljacima, da ih psuje, ali novinari sigurno neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe jučer u Centrali SDP-a provele više od 12 sati da bi javnost izvijestile o dešavanjima na ovoj značajnoj sjednici - navodi se u saopćenju Društva novinara BiH.

Od rukovodstva SDP-a BiH Društvo novinara BiH traži da se javno oglasi o ovom događaju i osudi ovaj sramotni istup Damira Nikšića prema novinarskoj zajednici, čija je "krivica" jedino bila u tome što je 12 sati profesionalno izvještavala iz sjedišta SDP-a - kaže se u saopćenju. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.