AKCIJA U bjekstvu od prošlog ponedjeljka

Halilović za Avaz.ba: Više stotina policajaca traga za Edinom Gačićem

Al. Ti.
10.02.2019 21:29

I dalje traje intenzivna potraga za odbjeglim ubicom Edinom Gačićem, koji je sinoć na lokalitetu Suhodol kod Tarčina brutalno ubio policajca Mahira Begića.

Podsjećamo, Gačić je prošli ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio i Sauda Sultanića i od tada se nalazi u bijegu.

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivna i da za njim tragaju policijski timovi.

- Naše ekipe na cijeloj teritoriji Kantona Sarajevo je sastavljena od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku, koji provjeravaju sve informacije i idu u preglede teritorija koje dobijamo od građana - kazao nam je Halilović.

  • Halilović: Od ranih jutarnjih sati tragamo za Gačićem
    Halilović: Od ranih jutarnjih sati tragamo za Gačićem Foto: Arhiv

Istaknuo je da je posebno izražena saradnja sa Federalnom upravom policije na pregledu i pretresu područja oko Suhodola i Tarčina.

- Danas smo intenzivno pregledali područje Suhodola i Tarčina, a sve u saradnji sa policijom ZDK i SBK i HNK, kao i pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Uključena je i OSA na pregledu šireg lokaliteta Suhodola - navodi Halilović.

Komesar je napomenuo da je nekoliko stotina policajaca uključeno u potragu za Gačićem.

- Od ranih jutarnjih sati, pa sve do večernjih sati na terenu je 850 policajaca, koji potražuju Gačića, ali i koji rade na osiguranju svih manifestacija, prije svega mislim tu na EYOF. Apeliram na građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, da se slobodno jave i nazovu policiju, jer će se svaka informacija provjeriti - zaključio je Halilović.

NA VRH