PRILIKE Svi zainteresirani poslodavci trebaju pripremiti potrebnu dokumentaciju i na vrijeme podnijeti aplikaciju za učešće

"Posao za sve": Novi javni pozivi Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo

Planirana sredstva od 2.400.272 KM

Fena
11.02.2019 08:08

Foto: Ilustracija

U okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo, Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će danas objaviti javne pozive za poslodavce s područja KS po programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS iI VŠS, te “Posao za sve”.

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja “Posao za sve” i zaposlenje 571 osobe, odnosno 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS I VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 pripravnika, osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Javni pozivi, zajedno s aplikacijama za prijavu učešća za navedene programe, bit će objavljeni na internet-stranici JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo  www.szks.ba. Obavijest o javnim pozivima će biti objavljena i u dnevnim novinama.

Svi zainteresirani poslodavci, koji imaju namjeru učestvovati u programima, trebaju pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi na vrijeme podnijeli svoje aplikacije za učešće.

Javni pozivi će biti otvoreni za prijave do 28. februara ove godine, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

NA VRH