AKCIJE

{POTRAGA ZA EDINOM GAČIĆEM} / Policajci pretresaju nekoliko kuća u Tarčinu

Opsežne kontrole

E. T.

11.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Zbog postojanja sumnje da bi se višestruki ubica Edin Gačić mogao vratiti na teritorij općine Konjic, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova HNK intenzivno vrše kontrolu svih vozova koji dolaze i odlaze iz Konjica, kao i kontrolu željezničke pruge i tunela okolo Konjica.

- Sve raspoložive jedinice MUP-a HNK su na terenu i zajedno sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ostalim državnim agencijama intenzivno tragamo za Edinom Gačićem – rekao je za "Avaz" Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Ovo je sedmi dan potrage za četverostrukim ubicom Edinom Gačićem, koji danima izmiče brojnim policijskim patrolama koje intenzivno tragaju za njim.

Također, u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo je 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubistva policajca kod Tarčina.

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultata. brojni policajci su na terenu u potrazi za višestrukim ubicom.

Kako javlja naš reporter s lica mjesta, policajci trenutno pretresaju nekoliko kuća u Tarčinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.