AKCIJA

Pojačane kontrole u Istočnom Sarajevu, policija RS će pomoći u pronalasku Gačića

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač uputio telegram saučešća

Policijski službenici na terenu. Arhiv

Fena

11.2.2019

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo pojačane su aktivnosti pripadnika policije RS, nakon što je u Federaciji BiH intenzivirana potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim za ubistvo policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, kao i Sauda Sultanića u Konjicu.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoši Čampari i ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admiru Katici povodom svirepog ubistva policijskog službenika Mahira Begića u Tarčinu, te izrazio spremnost za pomoć i punu podršku MUP-a RS u pronalasku Gačića.

- Nikada se ne smije zaboraviti plemenitost, hrabrost i spremnost policijskog službenika da žrtvuje svoj život u obavljanju policijskih poslova i zadataka – naveo je Lukač i izrazio nadu da će počinilac tog gnusnog zločina biti izveden pred lice pravde i najstrožije kažnjen.

Iz MUP-a RS je Feni najavljeno da će se direktor policije RS Darko Ćulum danas u Sarajevu sastati sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.