ZENICA Na pet godina

FERK izdao "Arcelor Mittalu" licencu za skladištenje naftnih derivata

Fena
11.02.2019 13:22

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovnoj sjednici u ponedjeljak izdala je dozvolu za rad (licencu) za skladištenje naftnih derivata, osim LPG-a, ekonomskom društvu "Arcelor Mittal Zenica" d.o.o., i to na razdoblje od pet godina. 

Za JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar pripremljen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, u skladu sa zahtjevom za izmjenu i dopunu dozvole za rad s novim proizvodnim objektom, vjetroelektranom "Mesihovina", općina Tomislavgrad, instalirane snage 50,6 MW i predviđene godišnje proizvodnje 165,17 GWh. Nacrt predmetne dozvole je upućen u postupak opće rasprave, navodi se u saopćenju iz FERK-a.

U postupku opće rasprave je i nacrt dozvole za rad  za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnosioca zahtjeva AD TANK d.o.o. Stolac.

U Regulatornoj komisiji napominju da se tekst nacrta dozvola može dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati u sjedištu FERK-a, na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK je, također, donio i rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP "Elektroprivreda BiH" d.d. – Sarajevo, navodi se u saopćenju.

NA VRH