SASTANCI Razgovarao i sa Štraheom, predsjednikom Slobodarske partije

Dodik dogovorio saradnju s ultradesničarima u Austriji i separatistima u Italiji

Sagovornici razmijenili mišljenja i o migrantskoj krizi u BiH i proširenju EU

Srna

Foto: Srna


Predstavnici SNSD-a, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su danas u Beču da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Na sastanku su učestvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zastupnik Slobodarske partije Austrije u gradskom parlamentu Beča Maksimilijan Kraus (Maximlian), šef Kluba zastupnika Slobodarske partije u saveznom parlamentu Austrije Johan Gudenus (Johann), gradonačelnik italijanskog grada Karijano Lageta i kandidat Sjeverne lige na predstojećim izborima za Evropski parlament Dante Kataneo (Cattaneo), poslanik u parlamentu i zamjenik predsjednika Sjeverne lige u pokrajinskom parlamentu Lombardije Andrea Monti.

U Beču je održan i sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika Slobodarske partije Austrije Hajnca Kristijana Štrahea (Heinz Christian Strache).

Dodik je na sastanku upoznao Štrahea o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o migrantskoj krizi i proširenju EU.

Štrahe je naglasio da je potrebno da što prije bude formirana vlast na nivou BiH.

NA VRH

Podijeli članak na