INSTAGRAM

Partner novog američkog ambasadora Nelsona najavio dolazak u BiH

Mediji su ranije pisali da je Tatoni-Markozi gej

Erik Nelson i Filipo Tatoni-Markozi. Instagram

Avaz.ba

13.2.2019

Novi američki ambasador u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric Nelson) ovih dana bi trebao doći u Sarajevo.

To je najavio i njegov partner Filipo Tatoni-Markozi (Filippo Tattoni-Marcozzi) na društvenoj mreži Instagram napisavši da je njihova sljedeća destinacija Sarajevo.

- Mi smo tu. Ambasador Erik Nelson. Naša sljedeća stanica je Sarajevo. Bosna i Hercegovina - napisao je dečko novog američkog ambasadora u BiH.

Mediji su ranije pisali da je Tatoni-Markozi gej i životni partner Nelsona. 

Patrik Mun, Ričard Kauzlarič (Richard Kauzlarich), Erik Nelson (sa partnerom), Morin Kormak (Maureen Cormack) i Čarls Ingliš (Charles English)

Podsjećamo, glasanjem u američkom Senatu je 2. januara potvrđeno da je Erik Nelson novi ambasador SAD u BiH, nakon što je 28. novembra senatski Odbor za vanjsku politiku usvojio njegovu nominaciju za ovu funkciju.

Nelson je od 2015. godine vršio funkciju zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta.

Prije toga novi ambasador u BiH obavljao je funkciju direktora Ureda za elektronsku diplomatiju, zamjenika otpravnika poslova u Ambasadi SAD u Kostariki, a radio je i u Ambasadi SAD u Islamabadu i u Generalnom konzulatu SAD u Minhenu, saopćeno je iz Stejt departmenta.

Nelson je od 1990. godine obavljao diplomatske poslove još u Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu i u Dominikanskoj Republici.

Novi ambasador SAD u BiH Erik Nelson jučer je i zvanično položio zakletvu, naslijedivši na ovom mjestu dosadašnju ambasadoricu Morin Kormak (Maureen Cormack).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.