NOVOSTI CIKBiH najavio

Sutra potvrda rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta FBiH

Pristigle dvije žalbe, i to iz Laburističke stranke BiH

Fena
13.02.2019 16:34

CIKBiH

Foto: Arhiv

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine sutra će na sjednici potvrditi rezultate posrednih izbora za novi saziv Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, tačnije za 53 od ukupno 58 mandata. 

Na odluku CIK-a donesenu u ponedjeljak, kada je u drugom krugu dodijeljeno pet mandata, u propisanom dvodnevnom roku pristigle su dvije žalbe, i to iz Laburističke stranke BiH, zbog dodjele 6. i 7. mandata iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Međutim, to nije prepreka da CIK sutra potvrdi rezultate i dodijeli 53 mandata.

Portparol CIK-a Maksida Pirić izjavila je Feni kako će odmah nakon sjednice odluku o potvrđivanju CIK dostaviti Domu naroda Parlamenta FBiH, a oni u ''Službeni list Bosne i Hercegovine''.

- Mi smo već obavili potrebne konsultacije i sa ''Službenim listom BiH'' da bi rezultati mogli biti objavljeni u sutrašnjem broju - kazala je Pirić.

Predsjedavajuća dosadašnjeg saziva Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara ranije je kazala kako ona tek po objavi, u najkraćem poslovničkom roku, može sazvati konstituirajuću sjednicu novog saziva Doma, nakon čega bi novi saziv Doma naroda mogao usvojiti federalni budžet za ovu godinu, koji je ranije dobio podršku u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Komentari

NA VRH