PROMJENE

Skupština općine Srebrenica: Smjene i imenovanja funkcionera

Zbog odlaska u Vijeće naroda Narodne skupštine Republike Srpske, na lični zahtjev razriješen je funkcije direktora RTV Srebrenica Faruk Đozić

Odbornici Skupštine općine Srebrenica sa 14 glasova "za" smijenili Davora Maksimovića. S. Sm.

S. Sm.

14.2.2019

Na prijedlog SNSD-a, odbornici Skupštine općine (SO) Srebrenica sa 14 glasova "za" smijenili Davora Maksimovića, aktuelnog načelnika Odjeljenja za finansije, a na tu funkciju imenovali Jelenu Savić, kandidatkinju OO SNSD-a Srebrenica. 

Zbog odlaska u Vijeće naroda Narodne skupštine Republike Srpske, na lični zahtjev razriješen je funkcije direktora RTV Srebrenica Faruk Đozić, a za vršioca dužnosti postavljen je Rusmir Halilović. 

Za vršioca dužnosti direktora novoosnovanog Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju imenovan je Dragan Janjić, kandidat SDS-a.

Odbornici su zaključili da u nastavku sjednice SO, koja će biti održana do kraja mjeseca, razmatraju izvještaje o radu pet javnih preduzeća i smjeni nekih direktora tih preduzeća, koji su duže vrijeme u sukobu interesa.  

Usvojen je izvještaj o radu SO za prošlu godinu i donijeta odluka o raspisivanju javnog poziva za dodjelu nagrada i priznanja, koje će biti uručene 13. marta na Dan općine Srebrenica.


S. Sm.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.