NA LICU MJESTA

Avaz.ba u posjeti olimpijskoj ljepotici: Jahorina sija punim sjajem

Zahvaljujući EYOF-u, vratio se olimpijski epitet koji s ponosom nosimo od 1984. godine, rekla Ćeremidžić

N. GAZIVODA – E. PARLIĆ

14.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Olimpijski duh EYOF-a osjeti se na svakom koraku planinske ljepotice Jahorine. Naime, olimpijska planina danas je prepuna brojnih ljubitelja zimskih sportova. Naša reporterska ekipa zabilježila je takmičenje u veleslalomu za dječake te je posjetila prelijepe staze, gdje se uvjerila u pravu zimsku idilu. Iako je temperatura -15 stepeni i vremenski uvjeti koji nisu idealni, brojni skijaši, borderi i šetači uživaju u radostima planine.


Sanja Ćeremidžić, portparol Olimpijskog centra Jahorina, u razgovoru za Avaz.ba izrazila je zadovoljstvo zbog najbolje skijaške sezone te sa svog stanovišta ocijenila značaj EYOF-a.

- Posjetioci prepoznaju naš rad na poboljšanju ponude jer je prošli vikend oborio sve rekorde te je zabilježeno 36 posto više skijaša i odnosu na prošlu godinu u istom periodu. Tako da slobodno možemo reći da Jahorina sija punim sjajem. Zahvaljujući EYOF-u, vratio se olimpijski epitet koji s ponosom nosimo od 1984. godine, a to nam mnogo znači. Olimpijski centar je zadužen za tri lokacije za održavanje ovog takmičenja te je pružio punu podršku u organizaciji u smislu opremljenosti borilišta i zaista smo uradili sve što je u našoj moći – rekla je Ćeremidžić.

Među brojnim takmičarima u veleslalomu sreli smo i Slovenca Anžea Gartnera, koji je osvojio osmo mjesto. Istaknuo je da prvi put predstavlja svoju državu na ovom takmičenju te je iskazao zadovoljstvo organizacijom koja je na zavidnom nivou.

Skijašica Violeta Marinković, koja dolazi iz Beograda, kazala je za Avaz.ba da je oduševljena ponudom.

- Ovdje sam već pet dana, zadovoljna sam stazama i uživam u skijanju. S obzirom na to da sam ove sezone prvi put na Jahorini, sigurno ću posjećivati i narednih godina ovu divnu planinu – rekla je Marinković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.