SKANDAL

Cerić otkriva šta su joj nudili Čampara i Crnovršanin

Pozvao na kafu gdje je bio prisutan Dubravko Čampara i gdje su mene i prijateljicu zvali u hotel „Kostelski buk“ kao da smo prostitutke, navela Cerić

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

14.2.2019

Faksimil teksta s bloga Sanje Cerić: Brojne optužbe

Afera proizašla iz prijave Sanje Cerić, asistentice na Pravnom fakultetu u Bihaću, protiv biznismena Sabahudina Blaževića, za kojeg je tvrdila da ju je neovlašteno snimao tokom seksa dok su bili u vezi i snimke postavio na jednu pornografsku stranicu, poprima nove razmjere. Mediji su jučer prenijeli tekst s bloga Sanje Cerić u kojem ona tvrdi da je dobivala nemoralne ponude od sarajevskog advokata Mirsada Crnovršanina i državnog tužioca Dubravka Čampare.

Povod napada

Cerić otkriva da je imala susrete s Crnovršaninom i Čamparom 2016. na Jahorini tokom takmičenja studenata prava te dvije godine nakon toga u Bihaću. Tvrdi i da je njeno odbijanje ponuda koje je dobivala bio povod za napade na njenog advokata Anela Kurtovića.

- U 2018. godini me pozvao na kafu gdje je bio prisutan Dubravko Čampara. Mene i prijateljicu zvali su u hotel „Kostelski buk“ kao da smo prostitutke. Prijateljica ima nadimak Mia. Naravno, mi smo se zgrozile na takve pozive i nismo ih prihvatile. Ali sad znate iz kojeg razloga je advokat Kurtović od početka najviše napadnut. Advokat Mirsad je prijavljen Advokatskoj komori, a Čampara VSTV-u – navela je Cerić.

Inače, Crnovršanin zastupa Sabahudina Blaževića pred Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona u predmetu u kojem ga je prijavila Cerić. Ranije je Crnovršanin bio pomoćnik tužioca Čampare u Tužilaštvu BiH, a danas ima zajedničku advokatsku kancelariju s Maidom Čamparom, suprugom državnog tužioca.

Nema pojma

- Mirsad se uvijek volio hvaliti na koji način Čampara završava predmete i koje. Ali ostatak u knjizi, naravno. Vjerovatno nije imao o čemu da priča nego kako njegov šef završava određene predmete. Pa, zašto bi za tako težak predmet Blažević izabrao tako neiskusnog i prije svega lošeg advokata. Čamparinog poltrona - napisala je Cerić.

Pozvali smo jučer telefonom tužioca Čamparu da prokomentira navode koje su mediji prenijeli o objavi Sanje Cerić.

- Nemam pojma ni ko je ona ni šta je u pitanju. Prvi put čujem – kazao je Čampara.

Iako se autorica teksta na početku razgovora predstavila punim imenom i prezimenom, o čemu postoji i audiosnimak, nakon dodatnih potpitanja Čampara je ponovo pitao „iz kojeg ste vi medija“, a na ponovljeno predstavljanje i novinarke i medijske kuće za koju zove, on je kazao: „Ne dajem izjave za Dnevni avaz.“

Nema istrage

Advokat Mirsad Crnovršanin kazao je za „Avaz“ da nema nikakav komentar na objave Sanje Cerić. Inače, iz Kantonalnog tužilaštva u Bihaću za „Avaz“ su potvrdili da su nakon izvršenih provjera donijeli naredbu da se istraga po prijavi Cerić protiv Sabahudina Blaževića neće provoditi. Ova odluka još nije pravosnažna, jer je tužiteljica imala pravo žalbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.