OBRAĆANJA

Erik Nelson, novi američki ambasador, na bosanskom jeziku uputio poruku građanima BiH

Prije imenovanja obnašao funkciju zamjenika izvršnog sekretara i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta.

Erik Nelson. Američka ambasada u BiH

Avaz.ba

15.2.2019

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson (Eric) početkom sedmice položio je zakletvu, a se danas obratio građanima Bosne i Hercegovine. Video -poruku je objavio na Facebook profilu.

- Kao unuk slovačkih i skandinavskih imigranata, ponosan sam na raznolikost koju je Sjedinjene Američke Države učinila velikom nacijom. Također sam ponosan što sam službenik koji je prvo predstavljao svoju zemlju kao volonter mirovnog korpusa u Liberiji, a posljednjih trideset godina kao diplomata. Radujem se posjetama zajednicama širom BiH kako bih se upoznao sa historijom, kulturom i raznolikošću vaše prelijepe zemlje i čuo kakvoj budućnosti se nadate za sebe i buduće generacije. SAD će nastaviti da daju podršku ljudima koji danas rade na izgradnji prosperitetnije zemlje u kojoj poštovanje vladavine prava i efikasna vlada služe svim građanima BiH. Hvala vam na pažnji i vidimo se uskoro - rekao je on.

Prije imenovanja za ambasadora u Bosni i Hercegovini obnašao je funkciju zamjenika izvršnog sekretara i funkciju direktora izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata u sklopu Stejt departmenta. 

Njegovo obraćanje pogledajte u videu OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.