OTVORENO PISMO

Sarajevski specijalci traže ostanak Halilovića: Imamo bolje uvjete za rad

Uprkos negativnoj ocjeni Nezavisnog odbora

Bezrezervna podrška policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću. Arhiva

Avaz.ba

15.2.2019

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo obratili su se otvorenim pismom u namjeri da iskažu podršku policijskom komesaru MUP-a KS Mevludinu Haliloviću, kojem je Nezavisni odbor dao negativnu ocjenu za rad, s ciljem nastavka njegovog angažmana na poziciji policijskog komesara.

- Napominjemo da je u proteklom periodu, odnosno otkad se na čelu Uprave policije MUP-a KS nalazi policijski komesar Mevludin Halilović, došlo do pozitivnih pomaka u našem radu. Posebno ističemo spajanje dviju jedinica u Sektor za policijsku podršku MUP-a KS u cilju što efikasnijeg djelovanja navedenih jedinica, zatim materijalno-tehničkom opremanju Sektora za policijsku podršku u vidu opreme, i to nabavke novih službenih vozila, vatrenog oružja – dugih cijevi, taktičkih prsluka, pancirnih ploča, kao i druge opreme koja je neophodna u obavljanju naših poslova i zadataka. Također, napominjemo da je u navedenom vremenu došlo i do pozitivnih pomaka u vidu unapređenja policijskih službenika kroz redovno unapređenje u viši čin, kao i u zasnivanju radnog odnosa za nove policijske službenike uz primjetno zadovoljstvo policijskih službenika - navode u pismu.

U daljnjim navodima ističu i niz uspješnih akcija koje su provele navedene jedeinice u vidu pretrage terena, kao i lociranja osoba te je tom prilikom, uz rukovodstvo policijskog komesara Mevludina Halilovića, prvi put došlo do pozitivne saradnje između više policijskih agencija u cilju lociranja i pronalaska navedenih osoba.

- Osim navedenog, po naredbi policijskog komesara, Jedinica za podršku MUP-a KS je dodatno pojačala prisustvo na terenu u vidu patrolne djelatnosti, kontrolnih punktova na području Kantona Sarajevo, što je u znatnoj mjeri poboljšalo sigurnosnu situaciju i stvorilo sigurno okruženje za građane Kantona Sarajevo. U vezi sa svim navedenim, kao i mnoštvom drugih stvari, pružamo bezrezervnu podršku policijskom komesaru Mevludinu Haliloviću te se nadamo njegovom ostanku na čelu Uprave policije i stvaranju još boljih uvjeta za naš rad -zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.