REZULTATI

Ćurić novi gradonačelnik Trebinja, u Doboju ubjedljivo pobijedio Boris Jerinić, Aldin Šljivo u Kaknju

Na izbore izašao veliki broj građana

Avaz.ba

17.2.2019

Prema do sada pobrojanim rezultatima s većine biračkih mjesta u Trebinju, Doboju i Kaknju, pobjedu su odnijeli Mirko Ćurić, Boris Jerinić i Aldin Šljivo.

Kandidat koalicije okupljene oko SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, novi je prvi čovjek grada sa prednošću više od 4.000 osvojenih glasova, pokazuju informacije iz izbornih štabova političkih subjekata Trebinja. 

U Doboju pobjedu odnio Boris Jerinić na osnovu 70 posto prebrojanih glasova. Za 18.000 glasova bježi od drugo rangiranog kandidata. 

Boris Jerinić proslavlja pobjedu

Iz SNSD-a poručuju da je njihov kandidat sigurni pobjednik, nakon prvih procjena rezultata danas sprovedenih izbora. Uzorak od 10.500 glasova pokazuje da je Ćurić u prednosti za oko 4.000 glasova, prenosi "Trebinjelive".

Ispred kancelarija stranke vlada velika euforija, okuplja se veliki broj simpatizera, a očekuje se uskoro i obraćanje Mirka Ćurića na Trgu slobode.

Na prijevremenim izborima u Trebinju glasalo je 14.590 građanа ili 48,89 posto od ukupno 30.537 upisanih u birački spisak, potvrdila je predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Željka Ružić.

Prema do sada pobrojanim rezultatima s većine biračkih mjesta u Kaknju, Aldin Šljivo je osvojio više od 8.000 glasova, dok je njegov prvi protukandidat i kandidat SDP-a Eldin Mijoč osvojio više od 4.500 glasova.

Time je Aldin Šljivo proglasio pobjedu za gradonačelika Kaknja.


- Proglasili smo pobjedu na ovim izborima za načelnika Općine Kakanj. Očekivano smo pobijedili s obzirom da smo u našim aktivnostima akcenat stavljali na rad i to je narod prepoznao. Večeras ćemo proslaviti pobjedu, a ujutro već krenuti s novim radnim pobjedama - kazao je Šljivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.