NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Direktor Agencije krši zakon

Piše: Avaz.ba

18.2.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Bunt protiv Hasima Šabotića – Direktor Agencije krši zakon.  

Najviše pažnje s pravom posvetili smo smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića. Donosimo reakcije Šabanovih kolega Halida Bešlića, Šemse Suljaković, Lepe Brene, Hanke Paldum, Seke Aleksić, Harisa Pašovića... Pročitajte šta se dešavalo u domu porodice Šaulić jučer u poslijepodnevnim satima, kada je objavljeno da je pjevač preminuo.

„Minuta“ Bakira Hadžiomerovića nosi naziv „Vranduci'' i marifetluci, provjerite zbog čega.

Također, sjećamo se i velikih muzičkih imena koja su izgubila živote u saobraćajnim nesrećama, a čije su smrti potresle regiju.

Naši novinari otkrivaju koji to problemi već duže vrijeme opterećuju Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK). Koja je posljednja odluka direktora Hasima Šabotića?

Provjerite i koji bh. sportista je ponio titulu naše ličnosti dana i zbog čega.

Na stranama Globusa donosimo vam mnoge zanimljive i aktuelne vijesti s međunarodne političke i društvene scene. Izdvajamo nove vijesti iz Sirije nakon što je američki predsjednik Donald Tramp pozvao Evropu da preuzme čak 800 terorista. Pročitajte šta se dešavalo ovog vikenda na francuskim ulicama.

Nova austrijska ambasadorica u BiH Ulrike Hartman govorila je za naš list. Osvrnula se na robnu razmjenu između naše zemlje i Austrije.

Saznajemo i šta se desilo s apelacijom Hasana Pleha, bivšeg šefa kabineta smijenjenog glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića, koju je podnio Ustavnom sudu još 2016. godine.  

Zanimljivu priču donosimo na Mozaiku. Saznajte šta je sve smetalo avionima da uzlete s najvećeg bh. aerodroma.

Istražujemo šta se desilo s mladićem El-Eminom Hadžićem, koji je još 3. januara nestao na Ponijerima kod Kaknja. Zbog čega je mladićev nestanak postao misterija.

Šta biva sa smećem koje ispliva iz bh. rijeka nakon poplava? Ovu priču čitajte na 12. strani.

Na stranama Crne hronike bavimo se slučajem ubistva vojnog penzionera Omera Krese iz Banje Luke, čije je ubistvo i nakon 19 godina ostalo enigma za policijske istražitelje.

Iz ovog grada je još jedna priča. Veliki broj policajaca proteklog vikenda pretresao je brojne ugostiteljske objekte. Pročitajte šta se sve dešavalo te šta o svemu kaže policija.

Strane Jet seta posvetili smo dvjema prijateljicama Kortni Koks (Courtney Cox) i Dženifer Aniston (Jenifer), koje su skupa preživjele pravu avionsku dramu.

Strane posvećene sportu izuzetno su bogate danas. Za vas smo prikupili sve važnije vijesti kako s međunarodne sportske scene, tako i s domaćih terena, a tu je i nekoliko zanimljivih sportskih razgovora.

Izdvajamo razgovor sa šefom stručnog štaba Čelika Adnanom Ornekom. Donosimo i priču o travničkim trenerima Draganom Jovićem i Nedžadom Selimovićem, koji love treću titulu u Angoli.

Bavili smo se i uspjehom peruanskog fudbalera Klaudija Pizara (Claudio Pizzaro), koji i sa 40 godina zabija golove u njemačkoj ligi.

Rade Krunić u italijanskoj nogometnoj ligi ovog vikenda skrenuo je pažnju na sebe.

Pročitajte šta se dešavalo na rukometnim parketima kada je u pitanju Premijer liga BiH, a analiziramo i finalnu košarkašku utakmicu Kupa BiH koja je odigrana u Laktašima. 

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ donosimo dva priloga, onako kako ste navikli od „Avaza“ ponedjeljkom.

Prvi je „BH. biznis“, u kojem možete čitati o uspjesima bh. kompanija na međunarodnom tržištu, a drugi je „Sport“, koji je danas posvećen legendarnom Kinđetu, kojeg se ovih dana sjećaju Španci, nakon 36 godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.