INICIJATIVE Prikupljeno 1.216 potpisa

Policajci i uposlenici MUP-a KS potpisali peticiju za punu podršku menadžmentu i komesaru Haliloviću

Cilj je da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke

Avaz.ba
20.02.2019 17:16

Mevludin Halilović

Foto: Arhiv

Policijski službenici i drugi uposlenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stava su da Nezavisni odbor Skupštine KS nije donio pravu i istinitu ocjenu rada policijskog komesara Mevludina Halilovića za 2018. godinu.

Kako kažu, oni to smatraju i ocjenom vlastitog rada, zbog čega je potpisana peticija za punu podršku radu menadžmenta Uprave policije MUP-a KS, s Halilovićem na čelu.

Između ostalog, u peticiji je naveden zahtjev da se odmah prestane s neutemeljenim i netačnim javnim prozivkama policijskih službenika koji su izvrgnuti javnim pogovorima i klevetama samo zbog toga što su tokom svojim redovnih radnih zadataka poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i profesionalno obavljali svoju dužnost.

Istaknuto je da je cilj potpisivanja ove peticije da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke i stvaranja negativne slike o radu policije u javnosti. 

U saopćenju MUP-a KS navodi se da je prikupljeno 1.216 potpisa trenutno radno angažiranih policijskih službenika i uposlenika od ukupno 1.504.

  • Dio skeniranih potpisa
    Dio skeniranih potpisa

Komentari

NA VRH