SASTANCI

Saša Dalipagić se sastao s ambasadorom Kine u BiH

Pingu poželio dobrodošlicu i mnogo uspjeha u budućem radu

Ping i Dalipagić. MKPBiH

Avaz.ba

21.2.2019

Saša Dalipagić, zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, primio je u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Dži Pinga.

Na sastanku su razgovarali o saradnji Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti između dviju zemalja.

U oblasti infrastrukture razgovarali su o memorandumu o razumijevanju između BiH i Kine o jačanju saradnje u izgradnji infrastrukture koji je pokrenulo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a Ministarstvo podržalo.


Dalipagić je upoznao ambasadora Pinga da je BiH provela sve potrebne procedure u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine da bi se potpisali i memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti medija između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine i memorandum o razumijevanju o planiranju unapređenja think tank saradnje između Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informiranje Državnog vijeća Narodne Republike Kine, te da se očekuju naredne aktivnosti Kine kako bi se navedeni memorandumi potpisali.

Također, na sastanku su razgovarali i o zaključivanju sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o civilnom zračnom prijevozu te uvođenju zrakoplovne linije na relaciji Peking – Sarajevo.

Dalipagić i ambasador Ping izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dvije zemlje i istaknuli očekivanja da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.

Dalipagić je čestitao ambasadoru Pingu na imenovanju, poželjevši mu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu, kao i mnogo uspjeha u budućem radu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.