SUSRETI

Dodik i Vučić na nenajavljenom sastanku u Beogradu razgovarali o "opstanku" srpskog naroda

Kurir.rs

Srna

21.2.2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije o pitanju Kosova i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da djeluju jedinstveno i da daju jedinstvene odgovore.

- U svakom slučaju želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da djelujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na te izazove - rekao je Dodik Tanjugu u Ambasadi Rusije gdje je prisustvovao obilježavanju Dana branilaca otadžbine.

On kaže da stavovi i ponašanje onih koji su kreirali dugogodišnju krizu pokušavaju da ostanu isti.

- Dakle, ne želi se prihvatiti status Srbije i stavovi u pogledu rješavanja pitanja Kosova i cijelog srpskog nacionalnog i državnog pitanja. I pokušaji da se ubrzaju stvari u vezi sa rješavanjem pitanja Kosova dolaze od onih koji žele da naprave rješenja koja nisu u skladu sa stavovima i interesima same Srbije - naveo je Dodik.

On kaže da u tom pogledu Srbi u Republici Srpskoj i on kao predsjedavajući Predsjedništva BiH imaju interes da veoma studiozno posmatraju razvoj ove situacije.

- Neprihvatljivo je danas da bilo kakvi pokušaji omalovažavanja Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa budu na sceni. Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini veoma je stalo da Srbija bude uvažavana i da bude afirmisana sa stanovišta njenih interesa - rekao je Dodik.

On je poručio da se ne može napraviti vještačka barijera negdje na Drini i reći da je to neka druga država.

- Mi smo svi Srbi i jednako, iako to mnogi stranci ne razumiju, zainteresirani smo za pitanje kao što je Kosovo, kao i svi ljudi koji žive ovdje - rekao je Dodik.

On je naveo da je Vučića upoznao o situaciji u BiH, dodajući da u BiH postoji namjerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

- Mi smo konstituirali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u njihovu korist. Naravno, to je davno prošlo vrijeme - rekao je Dodik.

Dodik i Vučić sastali su se danas u Predsjedništvu Srbije gdje su razgovarali o svim strateškim pitanjima u vezi sa opstankom srpskog naroda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.