NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ubica imao američki broj

Avaz.ba

22.2.2019

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: Njemački obavještajci locirali signal – Ubica ima američki broj.

Donosimo zanimljivu priču o mladiću Ibri Ćufuroviću iz Velike Kladuše, koji se nalazi na listi opasnih pripadnika ISIL-a. Pročitajte šta o svom sinu Ibri, kaže njegov otac Šefik Ćufurović.

Pratimo i kako traje i dokle se stiglo sa istragom ubistva dvojice sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića. Otkrivamo nove detalje istrage, a koji se čuvaju u strogoj tajni.

„Minuta“ Bakira Hadžiomerovića nosi naziv „Četiri tezge, a jedan je kadar! Provjerite zbog čega.

Pratimo i dalje slučaj smijenjenog glavnog tužioca Gorana Salihovića. Naš novinar saznaje nove detalje vezano za ovaj slučaj.

Doris Pak (Pack), visoka funkcionerka EPP-a govori za „Dnevni avaz“. Dotakla se nekih od najaktuelnijih tema regiona.

Provjerite i koje naša ličnost dana.

Na stranama Globusa donosimo vam mnoge zanimljive i aktuelne vijesti sa međunarodne političke i društvene scene. Glumac Sergej Trifunović komentarima o premijerkinoj bebi uzburkao javnost u Beogradu. Donosimo sve detalje ovog slučaja.

Objavljujemo i zanimljivu priču o nalazištima litija na granici naše zemlje i Srbije. Postavljamo pitanje – Ko će prvi do „nafte“ u 21. stoljeću?

Naša tema ovog broja „Dnevnog avaza“ s pravom su povećanja cijena voća i povrća na pijacama. Istraživali smo koliko na gradskim tržnicama i pijacama širom BiH stoje paprike, patlidžan, krompir, prasa, luk, špinat...

Donosimo i priču o Smajilu Bešlagiću, uglednom ljekaru iz Doboja, koji je prekjučer preminuo, baš na dan kada je potvrđena optužnica protiv njegovih mučitelja.

Nastavljamo teme o masovnom iseljavanju stanovništva u evropske zemlje. Ovaj put bavili smo se odlaskom radnika pred početak nove građevinske sezone. Pročitajte šta o svemu kažu u Sindikatu, ali i u firmama koje ostaju bez zidara, tesara, armirača...

Pratimo stanje s migrantima u BiH. Donosimo nove vijesti sa terena.

Na stranama Crne hronike bavimo se slučajem koji trenutno potresa Holandiju. Naime, nakon što je protjeran iz BiH, Čaba Der iz Subotice najtraženija je osoba u Holandiji. Saznajte i zbog čega. U Banjoj Luci dogodio se jedan nesvakidašnji događaj. Naime jedan Banjalučanin prodao je kuću mrtvog čovjeka.

Na stranama Jet seta donosimo priču Sabine, supruge legendarnog pjevača Sinana Sakića koja tvrdi da je njen muž ubijen. Pročitajte šta joj je Sinan kazao dok je boravio u bolnici.

Na stranama Sporta donosimo vam ekskluzivan intervju sa Robertom Prosinečkim, selektorom našeg državnog nogometnog tima. Pročitajte šta nam je selektor kazao pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Saznajte šta je kazao i o Ognjenu Vranješu, koji više nije član našeg tima.

O aferi koja potresa češki fudbal za „Avaz“ govori Goran Gaković o optužbama za nelegalne radnje.

Istražujemo kako zavesti red u bh. klubovima, a bavili smo se i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci.

Za vas smo prikupili i druge važnije vijesti kako s međunarodne sportske scene, tako i sa domaćih terena, a tu je i nekoliko zanimljivih sportskih razgovora.

U današnjem broju "Dnevnog avaza“ objavljujemo prilog „RTV Extra“, sa brojnim zanimljivim temama. Izdvajamo intervju sa Denisom Avdićem iz Gračanice koji je trenutno jedan od najpopularnijih voditelja u Ljubljani.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.