BIHAMK

Nakon više od dva sata blokade, otvoreni granični prijelazi prema Hrvatskoj

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta na dijelu Brčko - Gunja

Granični prijelaz prema Hrvatskoj. Arhiv

Avaz.ba

22.2.2019

Zbog pada sistema za provjeru biometrijskih dokumenata na većini graničnih prijelaza u Hrvatskoj više od dva sata bio je obustavljen saobraćaj. Od 15.10 sati počelo je propuštanje vozila na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj, potvrđeno je iz BIHAMK-a.

Na većini prijelaza, zbog višesatnih problema sa sistemom, formirale su se duge kolone vozila.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi - Dvor. 

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i i povećana opasnost od odrona, karakteriziraju danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Podsjećamo da je zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj i dalje obustavljen i preusmjeren na alternativni put preko Čađavice. 

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik - Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Dani vikenda su pred nama, tako da se očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji tako i na graničnim prijelazima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.