VREMENSKE NEPOGODE Štab za vanredne situacije

Upozorenje Trebinjcima da ne izlaze iz svojih domova, preduzeća u pripravnosti

Za sada nema informacija o povrijeđenima u olujnom nevremenu

P. M.
23.02.2019 12:18

Podaci iz Meteorološke stanice kazuju da će ovakav intenzitet vjetra biti do sedam sati sutra popodne

Foto: P. M.

Za sada nema informacija o povrijeđenima u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Trebinje. Sigurnost građana i dalje ostaje prioritet u svim aktivnostima Štaba za vanredne situacije grada Trebinja, istakao je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije komandir štaba i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. 

Ćurić je pojasnio da je brzina vjetra oko 100 km na sat, da podaci iz Meteorološke stanice kazuju da će ovakav intenzitet vjetra biti do sedam sati sutra popodne, pa će Štab biti u stalnom zasjedanju i pratiti stanje na terenu.

- Prioritet su nam ljudi. Drugi zaključak je da sve ustanove i preduzeća budu u pripravnosti i stave na raspolaganje ljudstvo i tehniku. Treći, svi sektori mjesnih zajednica trebaju izvršiti procjenu na terenu. Četvrto, ljudi kojima je potrebna pomoć trebaju pozvati besplatan broj 121 da bi im naše jedinice koje budu na terenu pritekle u pomoć. Peto, preporučuje se svim građanima da ne izlaze iz svojih domova bez nužne potrebe dok traje upozorenje - naglasio je Ćurić.

On je dodao da će Štab za vanredne situacije poslati i zahtjev "Elektroprijenosu BiH" da formiraju mobilni tim koji će biti na raspolaganju elektrodistribuciji u Trebinju.

Iz Štaba preporučuju građanima da ne otvaraju prozore na svojim objektima dok ne prođu udari vjetra.

Komentari

NA VRH