NEVRIJEME

Nakon jučerašnjeg haotičnog stanja u Mostaru: Bura oslabila, ali za vatrogasce predaha nema

Teško stanje i danas na pojedinim saobraćajnicama u Mostaru. Avaz

Piše: M.Sm.

24.2.2019

Uz desetine tehničkih intervencija, vatrogasci širom Hercegovačko-neretvanskog kantona, pogotovo Mostara i Čapljine, tokom posljednja 24 sata gasili su skoro 30 požara koji su izbijali kao posljedica olujne bure.  

Tako je u mostarskom naselju Cim izgorio sprat kuće, a požar je buknuo, kako se pretpostavlja, usljed kvara na elektrostubu.


Posljedice nevremena vidljive i danas

Iako je bura tokom jutra oslabila, udari tokom noći su ponovo na nekim mjestima donijeli probleme pa su tako jutros vatrogasci intervenirali na uklanjanju stabla koje se obrušilo na sami ulaz Centra urgentne medicine (CUM) SKB-a Mostar.

Također, u ulici Matije Gupca s jedne zgrade su uklanjali dijelove lima koji je visio i prijetio prolaznicima, a u naselju Tekija su gasili zapaljeni otpad u blizini parkiranih automobila.


Iako se stanje smiruje, kolike su štete, još je nepoznanica. Iz Civilne zaštite grada Mostara ni danas nema nikakvih informacija. 

Građanima se od nadležnih niko nije obratio.

Mostarske ulice su skoro puste, građani su, vjerovatno, na oprezu nakon jučerašnjeg dana u kojem je više osoba zadobilo lakše i teže povrede, nastale kao posljedica snažne bure.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.