MANIFESTACIJE

Mirko Popović ponovo najbolje slagao

"Najbolji lažov“ ispričao priču sa safa

Popović s osvojenim peharom na lažijadi

Piše: M. ZGONJANIN

26.2.2019

Mirko Popović (48), veterinarski tehničar iz Bronzanog Majdana kod Banje Luke, pobjednik je 28. lovačke lažijade koja je preksinoć održana u Omarskoj kod Prijedora. 

Osvojio je još jednu laskavu titulu regionalnog najboljeg lažova nakon što je publiku i žiri do suza nasmijao pričom sa safarija, „u vrijeme dok je bio kod brata u Africi, lovu na bou i majmunima koji govore i skandiraju nakon uspješno završene akcije“.

- Sve je istina. U Africi stvarno imam brata i bio sam kod njega. Samo što ja nisam lovac. Ja liječim životinje. Često ponavljam da ovo nisu laži, već šaljive priče koje su tu da malo uvesele društvo. Volim druženje, a nije dovoljno imati samo priču. Treba je znati i ispričati – rekao je Mirko, koji je na dosadašnjim lažijadama, mada se svih titula ne može sjetiti, osvojio devet pehara.

U žestokoj konkurenciji za najlažova bilo je devet takmičara, a druženje koje je okupilo više stotina lovaca i ljubitelja lova organiziralo je Lovačko udruženje „Srndać“ iz Omarske kod Prijedora. U gostima na lažijadi bili su lovci iz Petrovca na Mlavi, članovi Udruženja „Trest“ i članovi Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Stare Pazove, ali i ljubitelji lova iz Slovenije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.