REAKCIJA Važnije ko je snimio razgovor u odnosu na prijetnje koje su upućene

Stanivuković: Podnijet ćemo krivične prijave protiv policijskog inspektora

Ivan Begić je kazao da je dao zvaničnu izjavu da je spreman na poligrafsko testiranje

Fena
25.02.2019 15:52

Iz policije RS su najavili da će protiv Begića i Stanivukovića podnijeti izvještaj za krivično djelo

Foto: Fena

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković i njegov saradnik Ivan Begić saslušani su u Policijskoj upravi Banja Luka zbog, kako policija tvrdi, počinjenog krivičnog djela neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje. 

Istakli su da se ne smatraju krivima te najavili podnošenje krivične prijave protiv inspektora Miloša Bandića, koji je, kako navode, uputio prijetnje Begiću, što se, kažu, čuje na audiosnimku, koji je Stanivuković objavio na društvenim mrežama.

Stanivuković ukazuje da je neprihvatljivo to da je postalo važnije ko je snimio razgovor u odnosu na prijetnje koje su upućene.

- Podići ćemo krivične prijave zbog prijetnje smrću i ugrožavanja sigurnosti protiv načelnika Odjeljenja za imovinske delikte Policijske uprave Banja Luka Miloša Bandića. Mi se ne možemo smiriti ni kao ljudi, ni kao javnost dok on ne prestane raditi posao koji radi. Treba da mu bude trajno zabranjeno raditi jer nije sposoban i opasan je po javnost – ustvrdio je Stanivuković. 

Rekao je da je iznenađen odnosom inspektora prema njemu tokom današnjeg ispitivanja, za razliku od ranije kada su ga, tvrdi, saslušavali po sedam sati.

Protiv njega je, kaže, dosad podneseno šest krivičnih prijava.

Ivan Begić je kazao da je dao zvaničnu izjavu da je spreman na poligrafsko testiranje, ali da želi da policija javnosti dostavi dokument da je to odbio 12. februara. 

Dodao je kako su inspektori bili korektni prema njemu te da je bio u društvu advokata.

Nakon što je Draško Stanivuković ranije objavio audiosnimak na društvenim mrežama, a koji se navodno odnosi na saslušanje Ivana Begića od policijskog službenika u Policijskoj upravi Banja Luka, iz policije RS su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je na to odgovorio da audiosnimak "dobivaju od ljudi iz policije RS".

Komentari

NA VRH